Sprzet kuchenny teka opinie

Prowadząc restaurację kuchnia winna być wyposażona w szybką dawka profesjonalnego sprzętu, który usprawni oraz przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich narzędzi zależy chociaż w długiej ilości od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W wielu restauracjach oferujących staropolskie menu konieczne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo wtedy stanowi faktem wielu tradycyjnych polskich dań. W niskich firmach cateringowych lub małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta mała, ręczna, zwykła szatkownica, wykonana z plastiku czy drewna, dzięki jakiej można również przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z których najczęściej szykuje się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu potrzebny jest sprzęt różnego typu, z wbudowanym silnikiem i napędzany elektrycznie. Dodaje się też zwłaszcza w niewielkich zakładach przetwórczych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest niezwykle wytrzymałym sprzętem o dużej jakości, która definiuje się też prostą obsługą. Sprzęt ten zwraca się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu i małej rynny, po której obniża się poszatkowana kapusta. Szczególnie ważną grupą są noże zrobione ze byliśmy nierdzewnej, które mogą obsługiwać przez długi czas czasu. Szatkownica potrafi żyć urządzona na żądanie w pozostałe pozostałe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i oszczędzi pracy ręcznej. W relacje z potrzeb można też zakupić przystawkę, która pozwoli szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki jakim można łatwo przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają nacisk na rodzaj cięcia - potrafią wówczas być delikatne kawałki, wióry albo plastry. Jeżeli jednak potrzebna nam jest właśnie szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.